Mi treba pomos za dvb satelitska kartica
3 posters
Страна 1 of 1
Mi treba pomos za dvb satelitska kartica
Imam satelitska kartica i sakam da gledam na komjuterot no nikako ne mozam da gi najdam pravilnite drajveri za nea. Ako znae nekoj da mi pomogne okolu ova, i da me upati okolu instaliranjeto na programite za gledanje .
mladence- нов член
- мислења : 35
поени : 64
години : 32
2012-02-10
заблагодарен : 6
Re: Mi treba pomos za dvb satelitska kartica
Mladence најпрвин пишувај на македонски јазик [You must be registered and logged in to see this link.]
не си пишал што картица имаш,со кои драјвери пробуваше на каков оперативен систем. А за програми ги имаш на форумов тука Altdvb, Progdvb, Dvbviewer и други
не си пишал што картица имаш,со кои драјвери пробуваше на каков оперативен систем. А за програми ги имаш на форумов тука Altdvb, Progdvb, Dvbviewer и други
сателитската картица ми е conexant dvb 878
[You must be registered and logged in to see this image.]
и оперативен систем vindows 7, пробував со автоматско апдејтување но не успеа
и оперативен систем vindows 7, пробував со автоматско апдејтување но не успеа
mladence- нов член
2012-02-10
со овие картици доста имаат проблеми со виндовс 7 така да не се мачи многу ке гледам да ти помогнам околу драјверите ке треба само да пробаш ке ти дадам линк најверојатно утре зашто и јас чекам да ми дадат резултат да ги пробаат
jocokocev- администратор
- мислења : 89
поени : 204
години : 38
2012-09-09
заблагодарен : 11
еве ја апликацијата за dvb 878 картици пробајте симнете го и со нрго мислам дека се инсталираше и програмче за гледање на тв каналите. Пробајте па да видиме што понатаму
- Attachments
Фала ти Форумџија тие се драјверите за картичката и работи супер,имам едно лнб на сателитскиот тањир со еден излаз, кабелот првин оди во картицата па излегува во ресиверот што го имам ONYX IQ 5050 и ме кефи тоа што на пример на истата фреквенција на која гледам наа картичката можам да ги следам тие програми што се под приближна фреквенција на ресиверот.
еве и некоја слика
еве и некоја слика
mladence- нов член
2012-02-10
Страна 1 of 1