edna linija na dva dreambox
3 posters
Страна 1 of 1
edna linija na dva dreambox
Imam dva resivera, a imam linija samo na edniot dreambox.Postoi li moznost so istata linija da gledam na dvata resivera?
undergrounde- нов член
- мислења : 5
поени : 6
2012-03-02
заблагодарен : 0
Re: edna linija na dva dreambox
sekako deka postoi, ne si pisal sto resiveri imas dali dvata ti se ista marka, i povrzuvanjeto na internet kako ti e napraveno ?undergrounde напиша:Imam dva resivera, a imam linija samo na edniot dreambox.Postoi li moznost so istata linija da gledam na dvata resivera?
vo ednata soba imam dreambox 500s, a vo drugata skystar2, povrzni se preku ruter
undergrounde- нов член
2012-03-02
dali ke mozes da gledas i na dreamboxot i na sky starot zavisi od toa dali davacot na sering ima ovozmozeno delenje (seriranje) na linijata. Ako nema ovozmozeno ke treba da mu platis za da mozes da gledas. Isto taka vidi kakva linija zimas.
daj kazi mi malku podetalno
Kako da vidam dali ima ovozmozeno delenje
Kako da vidam kakva linija zemam
undergrounde- нов член
2012-03-02
daj kazi mi malku podetalno
undergrounde- нов член
2012-03-02
mislam deka na drimboxot postoi edna vakva opcija: ECM extra
proveri dali i kaj tebe na dreamboxot e vaka kako na slikata
[You must be registered and logged in to see this image.]
za proverka ides vaka: ( ili ima nekoe kopce ili se naoga vo menito) blue panel-extra setup-general- potoa --crypt kako sto e na slikata (pomestuvas na desno se dodeka ne go dobies Expert )
toa ti e za da vidis koja linija ja koristis koga ke gi menuvas kanalite bi trebalo da pisuva koja e linijata C ili F ...
a za da proveris dali ke mozes na sky starot da vidis dali mose da gledas prvin ako nemas instalirano nekoja programa od ovie :Alt dvb ili Prog dvb gi ima na forumov instaliraj gi i preskeniraj gi frekvenciite za da imas slika od slobodnite prvin da nema nekoja zabuna podocna
isto taka i na drimoxot sigurno nekade ja pisuva ip adresata od primacot na sherin procepkaj malku pa ke vidime
proveri dali i kaj tebe na dreamboxot e vaka kako na slikata
[You must be registered and logged in to see this image.]
za proverka ides vaka: ( ili ima nekoe kopce ili se naoga vo menito) blue panel-extra setup-general- potoa --crypt kako sto e na slikata (pomestuvas na desno se dodeka ne go dobies Expert )
toa ti e za da vidis koja linija ja koristis koga ke gi menuvas kanalite bi trebalo da pisuva koja e linijata C ili F ...
a za da proveris dali ke mozes na sky starot da vidis dali mose da gledas prvin ako nemas instalirano nekoja programa od ovie :Alt dvb ili Prog dvb gi ima na forumov instaliraj gi i preskeniraj gi frekvenciite za da imas slika od slobodnite prvin da nema nekoja zabuna podocna
isto taka i na drimoxot sigurno nekade ja pisuva ip adresata od primacot na sherin procepkaj malku pa ke vidime
imam instalirano Prog dvb, slobodnite kanali mozam da gi gledam, istotaka staviv i HADU plugin.Probav C-linijata od drembox-ot ja staviv vo Hadu pliginot vo skystar-ot i togas mozam da gi gledam i zatvorenite kanali.
Problemot e kako da napravam istata C-linija da ja koristam i na dreambox-ot i na skystar-ot a pritoa da ne se javi kocenje na slikata
Problemot e kako da napravam istata C-linija da ja koristam i na dreambox-ot i na skystar-ot a pritoa da ne se javi kocenje na slikata
undergrounde- нов член
2012-03-02
probaj taka bi trebalo da bide, no najprvin napravi si kopija od Hadu pluginot da go imas orginal kako eKod server-a upisi u cccam.cfg:
F: dream2 dream2 3 1 1 { 0:0:1 }
Klijent, drugi dream upisi u cccam.cfg:
C: IP-ADRESA-DM 12000 dream2 dream2 no { 0:0:3 }
IP Adresu dreama ces pronaci u postavkama dreama na setup-expert-comunication ili u ruteru .
Ovako ce raditi samo ako imas reshare od davaoca c linije!!!!
Znaci ovako:
server F: user i pasword 3 1 1 { 0:0:1 }
klijent C: IP adresa dreamboxa Port user pasword no { 0:0:3 }
ако не ти пушти решаре џабе ти е...
кога ке видам дека од различен
ип ми се логира еден корисник ке бид еотстранетд ос серверот бес
образложение затоа што прави малверзации.КРАТКО И ЈАСНО ПЛАТИ ДВА
ШЕРИНГА ИЛИ....НАПРАВИ НЕКОЈ ДОГОВОР ЗА ДА ТИ ОТВОРИ РЕШАРЕ.
кога ке видам дека од различен
ип ми се логира еден корисник ке бид еотстранетд ос серверот бес
образложение затоа што прави малверзации.КРАТКО И ЈАСНО ПЛАТИ ДВА
ШЕРИНГА ИЛИ....НАПРАВИ НЕКОЈ ДОГОВОР ЗА ДА ТИ ОТВОРИ РЕШАРЕ.
viktorce- нов член
- мислења : 4
поени : 9
2012-10-03
заблагодарен : 1
Similar topics
» dreambox setings E1
» Dreambox Keys
» Dreambox Listi
» dreambox 500 hd promena na pasword
» pomos dreambox 500s
» Dreambox Keys